Frequentley  Asked Questions

.

Hoe en wanneer kan ik eigenlijk reserveren?

Reserveren kan het gehele jaar door, de planning van rondleidingen is meestal gereed in februari en wordt dan snel gepubliceerd. Het is wel noodzakelijk er snel bij te zijn, want de rondleidingen lopen snel vol. Reserveren kan via het contactformulier dat bij de rondleidingen staat vermeld.

Ik kan niet op de gepubliceerde data. Zijn er andere mogelijkheden?

Uiteraard, met een groep kan dit vanzelfsprekend (zie voorwaarden). Individueel kunt u uzelf aanmelden, mogelijk wordt er bij heel veel aanmeldingen een extra rondleiding ingelast.

In welke taal worden de rondleidingen gegeven?

Alle rondleidingen worden gegeven in de Nederlandse taal. De gidsen zijn echter de Duitse- en Engelse taal meester, dus vragen kunnen in deze talen gesteld worden. Bij aanvraag van een aparte groep kan aangegeven worden aan welke taal men de voorkeur geeft.

Voor welke leeftijd is het bezoek geschikt?

De rondleidingen zijn geschikt voor kinderen vanaf groep 7/8. Dit ter beoordeling aan de ouders. Voor jongere kinderen die wel het besef hebben van wat ze zien kan het best een enorme ervaring zijn

Kunnen we bij de duintour ook in de Biber?

Helaas, kortweg: “nee”.

Het verhaal in en over de Biberbunker is te lang om dit te betrekken bij de Duintour.We zijn aan het denken om pilots te gaan doen inzake een gehele dag Biber, dus met duintour, met Biber en lunch.Helaas zijn we nog niet zover.

In de Duintour wordt de Biber aangedaan als vertrekpunt en gaan we niet naar binnen.Overigens is de duintour wel heel interessant als je ook geïnteresseerd bent in de gehele stelling en diverse functies van andere (te bezichtigen) bunkers.

Kan ik mijn hond meenemen?

Ja, alleen proberen we dit te beperken. De honden moeten in deze periode aangelijnd zijn. Daarnaast moet de hond wel onder controle staan van de begeleider,  zodat de rondleiding niet verstoord wordt.

Is de bunker geschikt voor minder validen?

In bunkers zijn geen liften of roltrappen mogelijk. Als u dus (heel) slecht ter been bent en nauwelijks in staat bent om trappen te lopen, dan raden wij u een bezoek aan de Biberbunker af. In de bunker moet u namelijk wel een trap op-en-af, overigens met behulp van de leuning in praktijk te doen.  De Duintour, waarbij u soms onverharde paden bewandelt en de entree tot de bunkers niet optimaal is , raden wij wel af

Kan ik met de auto tot aan de bunker komen?

Nee, helaas, u moet parkeren op de parkeerplaats aan begin van de Zandweg. Mocht u echter niet in staat zijn tot het afleggen van ca. 400 meter to aan de bunker, dan kunnen wij eventueel voor u transport verzorgen.
Echter, voorwaarde is dan wel dat dit bij aanmelding is opgegeven. 

Kan de school van mijn kinderen hier ook komen ?

Natuurlijk kan dit. Er komen veel scholen bij ons langs. Voor de laatste jaren van de basisschool een unieke ervaring. We hebben hier een speciaal programma voor. Kijk op onze scholen pagina

Staat het antwoord wat u zoekt niet op deze pagina?
Geen probleem, stuur ons uw vraag via het contactformulier.
Vergeet hierbij niet uw naam en eventueel telefoonnummer te vermelden als u wilt dat wij u telefonisch proberen te bereiken.Contact Formulier[/tab][/tabs]