Deutsche Nachtjäger im zweiten Weltkrieg (1944)

bunkernieuws

Op deze intro pagina vindt u de laatste informatie van onze stichting. Wilt u inhoudelijk weten wat wij als stichting allemaal doen, of zelfs een bijdrage wilt gaan leveren als vrijwilliger bij onze stichting gebruik dan de menu-balk. Er is genoeg te doen van het geven van rondleidingen, ondersteunen bij het winteronderhoud in de Biberbunker tot het vrijgraven en bereikbaar maken van nieuwe en bestaande bunkers.

HET LAATSTE NIEUWS

zaterdag 8 juni 2018
De jaarlijkse open bunkerdag blijkt steeds meer interesse te wekken. Ook wij hebben dit kunnen ervaren.

vrijdag 25 mei 2018
Een bijzondere opening, de 409 Vermittlung en de FLAK .
Kijk voor meer informatie:

  • 3-in-1

Een uniek evenement voor het eerst gehouden op Voorne. Samenwerking tussen de Korenmolen, de Duinhuisjes en de Biberbunker. Unieke dagen waarvan de eerste al op 12 mei heeft plaatsgevonden.

  • BIBERGOLF

Wie sportsminded is en het woord bunkers hoort denkt maar aan één ding: golf. Logisch dat de Stichting Biberbunker Oostvoorne voor een bijzondere fundraisedag gekozen heeft voor een evenzo bijzondere golfdag. Wil je meer weten en deelnemen ?

  • Rondleidingen

Het rondleidingsschema staat op de site, publicaties over de nieuwe rondleidingen in lokale media zijn geweest (sommige ook weer onjuist, een jaarlijks terugkerende strijd) en het aantal aanmeldingen is alweer groeiende. Indien een rondleiding is volgeboekt staat dit in de lijst.

Kijk in de menubalk onder rondleidingen en informatie voor de data e.d.

  • WINTERWERK

Uiteraard wordt er ook deze winter weer keihard gewerkt aan de bunkers. De Vermittlungsbunker 409 is vrijgemaakt, de bedding voor de FLAK is gerealiseerd en de FLAK is gearriveerd en vrijwilligers zijn op eigen initiatief heel veel uren aan het steken in een nieuwe, nog niet nader benoemde bunker: de Sanitätsbunker.

 

  • Bereitschafts-
    raum

Het opnieuw inrichten van de Bereitschaftsraum is nagenoeg gereed, we kunnen deze voor het eerst aan het publiek tonen. Veel vrijwilligersuren hebben ertoe geleid dat er een uniek resultaat is bereikt. Het enthousiasme om komend jaar de volgende ruimte(n) te gaan aanpakken is dan ook groot.