RONDLEIDING BUNKER-NATUURWANDELING

 DATA RONDLEIDINGEN bunker-natuurwandeling 2017 

.

De Stichting Biberbunker Oostvoorne doet sinds 2017 meer dan de rondleiding door de Bertha 487 ofwel de Biberbunker .
Samen met het ZHL wordt er op een dagdeel meer vertoond dan alleen de Biberbunker, die in de nieuwe rondleiding niet van binnen wordt bezichtigd maar nog wel meegenomen wordt in de Bunker-Natuurwandeling.

De kosten voor dit dagdeel durend verblijf met een stuk streekhistorie en het uitgebreide verhaal van de Stelling Biberbunker, gekoppeld aan de Duitse luchtverdediging, is voor groepen minimaal € 150,-. Aangegeven wordt dat de maximale groepsgrootte van de Tour niet meer als 20 personen zal zijn, dit i.v.m. de verstaanbaarheid en de verhalen van onze gidsen 

DE RONDLEIDING  
Jaarlijks houdt de Stichting Biberbunker Oostvoorne rondleidingen om de Stelling Biberbunker te kunnen exploiteren. Met de entreegelden onderhoudt de Stichting  de bunkers en het gebied en zorgt ervoor dat elk jaar  een vernieuwend element toegevoegd kan worden aan de rondleidingen.

Het onderhoud van de bunkers vergt veel geld. Een deel van dit onderhoud wordt bekostigd door de opbrengsten uit de rondleidingen. Het resterende deel wordt verkregen uit financiële-  en materiële ondersteuning door  de huidige sponsors, waardoor wij het noodzakelijke onderhoud en reparaties kunnen bekostigen. Het spreekt voor zich, dat wij heel actief zijn in het aantrekken van nieuwe sponsors en hen ook dankbaar zijn.

De rondleiding door de Stelling duurt ca. 2 uur.

Bij de rondleiding wordt niet alleen verteld over het functioneren van de bunkers binnen de Stelling maar ook over omgeving en het natuurgebied binnen de Stelling. Uiteindelijk heeft deze voormalige Duitse Luftwaffe stelling zichzelf in een kleine 60 jaar tijd ontwikkeld tot een bijzonder natuurgebied wat gezien en verteld mag worden.

RESERVEREN en KOSTEN  

Voor het volgen van deze Stelling rondleiding is het noodzakelijk dat u zichzelf digitaal aanmeldt. De data van de rondleidingen raken snel volgeboekt.

Vrije rondleidingen met data staan vermeld op onze aparte pagina. De link boven- en onderaan deze pagina leidt u daarheen
Dit zijn rondleidingen, waaraan u op individuele basis deelneemt. Ook als groep kunt u natuurlijk reserveren.

Wilt u met een grote groep (< 20 personen) een rondleiding volgen dan is het mogelijk hiervoor een afwijkende datum te bespreken.

De data van de reguliere rondleidingen worden ook gepubliceerd in de plaatselijke pers en in onze folders.

 

De entreegelden voor deze natuurwandeling bedragen:

Volwassenen                     € 8,-- p.p. 
Kinderen van 4-12 jaar     € 3,-- p.p. 

Groepen € 150,- (minimaal) voor groepsgrootte tot max 20 personen

AANDACHTSPUNTEN
1. Zorg voor gemakkelijk schoeisel,een kleine 2 km wandelen is het al gauw en soms zijn de paden niet even gemakkelijk Een beetje ter been zijn is dus wel aanraadbaar.
2. Neem een zaklantaarn mee. Sommige bunkers zijn donker en omecht iets te zien is een zaklantaarn wel ideaal.
3. Omdat we continu in beweging zijn is koffie en thee niet bij deze rondleiding inbegrepen.

AANMELDEN VOOR DE RONDLEIDINGEN DOOR ONZE STELLING:

Dit kan alleen digitaal gebeuren. U dient hiervoor naar ons reserveringspagina te gaan, doe dit via onderstaande knop:

PAS OP VOOR TEKEN

Als gevolg van onze zachte winters, zijn ook de teken in de bossen rondom de Biberbunker eerder actief. Dit is geen reden tot angst of paniek, maar het is wel aan te raden om na een bezoek aan onze duinen en natuurlijk de Biberbunker, uzelf en alle aanwezigen van uw groep te controleren op de aanwezigheid van teken.

Desgewenst kunt u ook nadere informatie vinden op:
http://www.tekenradar.nl/