INTRO 

Welkom op de website van de Stichting Biberbunker Oostvoorne

Wij hopen met deze website u de nodige informatie over onze Stelling en in het bijzonder onze Biberbunker te geven. Na het lezen van onze website en/of het volgen van de rondleiding zult u begrijpen dat er meer is als alleen "de Biberbunker". Het handelt om een grote radarstelling bestaande uit diverse bunkers en bouwwerken. Voor een gedetailleerd verhaal van deze stelling en deze bunker is het volgen van een rondleiding eigenlijk wel nodig.  

De informatie over de rondleidingen staat op deze website aangegeven, gebruik daarvoor de benodigde link in het menu.

Nieuwsgierig naar het laatste nieuws van de bunker en/of stelling, gebruik dan de bijgaande link 

 

We proberen continu in beweging te zijn met onze stichting , ook deze winter weer waarin we twee bunkers het licht hebben laten zien:  de Adcock 481 en de Seeburg 424. De afronding van deze werkzaamheden is gebeurd met een bijzondere opening, voor deze:

 

Ook is een blik op onze introductiefilm zeker aan te raden,  zie hieronder

  

   

 

Wij vinden het leuk als u een reactie achterlaat in ons gastenboek, dit mag na de rondleiding maar ook na ieder bezoek aan deze site, ervan uitgaande dat u iets kwijt wilt over de website.

We streven ernaar, als u dat wilt, zeker binnen één week u een antwoord te geven . 

 

Rest ons u veel leesplezier te wensen met deze pagina's en wij hopen u een keer in onze bunker of (Radar)stelling te mogen verwelkomen.

 

De Stichting Biberbunker Oostvoorne

Sinds 14 januari 2013 zijn wij een zelfstandige Stichting, genaamd "de Stichting Biberbunker Oostvoorne". Na jarenlang en naar beider tevredenheid onder auspiciën van de Historische Vereniging WestVoorne [HVWV] te hebben gefunctioneerd, was door andere inzichten de tijd rijp om een stap naar zelfstandigheid te zetten. 

Jaarlijks draagt de stichting zorg voor rondleidingen in het Biberbunker complex, wat onderdeel uitmaakt van de radarstelling Biber. Deze stelling is gesitueerd in de duinen van Oostvoorne. Vanzelfsprekend zijn externe betrokkenen, sponsors, donateurs en adviseurs hierbij een belangrijke factor en onmisbaar in het slagen van deze onderneming.

Voor sponsors en 'vrienden' is het van belang te weten dat we een ANBI gerelateerde Stichting zijn. Voor informatie hierover verwijzen wij u naar de link van en voor de sponsors.

Tv-Voorne

In 2012 heeft de bunker een aanvraag gekregen van de lokale omroep TV Voorne om een item over de bunker te maken. Voormalig gids van het eerste uur Jan Hollaar geeft een leuke korte impressie van de bunker, een impressie die nog steeds actueel is 

Vrijwilligers

De Stichting drijft op vrijwilligers. Komende jaren zal de bunker diverse dwarsverbanden aangaan met externe partijen om de bunker onder de aandacht krijgen van een breed publiek. Vrijwilligers zijn derhalve hard nodig, van technische mensen (die in de vrije tijd van klussen houden) tot gidsen die in de zomermaanden het publiek kunnen rondleiden en het verhaal van de bunker in de context van WOII kunnen en willen vertellen.

Geïnteresseerden kunnen te allen tijde contact met ons opnemen: